Difelikefalin

Bijgewerkt op 14 oktober 2022

Wat is difelikefalin?

Difelikefalin is een geneesmiddel tegen jeuk bij mensen die behandeld worden met hemodialyse vanwege nierziekte. Het middel wordt op de markt gebracht door de firma Vifor onder de merknaam Kapruvia. Kapruvia wordt geleverd als injectievloeistof met een sterkte van 50 microgram difelikefalin per milliliter. De injectievloeistof wordt via het dialyseapparaat direct in de bloedbaan (intraveneus) toegediend.

Bij welke aandoeningen wordt het gebruikt?

Difelikefalin wordt gebruikt bij de behandeling van matige tot ernstige jeuk door chronische nierziekte bij volwassenen die worden behandeld met hemodialyse.

Welke bijwerkingen kan het geven?

Net als andere geneesmiddelen kan difelikefalin bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen zijn sufheid, slaperigheid, verminderd gevoel, een tintelend of prikkelend gevoel (paresthesie), duizeligheid, hoofdpijn, misselijkheid, braken, diarree en verwardheid. Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de (engelstalige) Samenvatting van de Productkenmerken in de EPAR van Kapruvia. EPAR staat voor European Product Assessment Report. Het is een officieel document van het Europees Geneesmiddelen Agentschap.

ATC-code

V03AX04

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven