Treosulfan

Bijgewerkt op 22 mei 2023

Wat is treosulfan?

Treosulfan is een medicijn tegen kanker. Het wordt op de markt gebracht door Lamepro onder de merknaam Trecondi. Trecondi wordt geleverd als (poeder voor) infusievloeistof. De infusievloeistof wordt via een infuus direct in de bloedbaan (intraveneus) toegediend. Behalve Trecondi zijn ook merkloze producten met treosulfan beschikbaar.

Hoe werkt het?

Treosulfan behoort tot een groep antikankermiddelen die alkylerende middelen wordt genoemd.

Bij welke aandoeningen wordt het gebruikt?

Treosulfan wordt gebruikt bij de behandeling van eierstokkanker (ovariumcarcinoom). Daarnaast wordt het ook gebruikt voorafgaan aan hematopoëtische stamceltransplantatie.

Welke bijwerkingen kan het geven?

Net als andere antikankermedicijnen kan treosulfan vervelende bijwerkingen veroorzaken. De meest voorkomende bijwerkingen zijn misselijkheid, braken, diarree, moeheid, infecties, mondslijmvliesontsteking en lusteloosheid. In het bloed kunnen afwijkingen optreden als pancytopenie (door beenmergdepressie) en verhoging van het bilirubine gehalte. Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de Samenvatting van de Productkenmerken in de EPAR van Trecondi. EPAR staat voor European Product Assessment Report. Het is een officieel document van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA).

ATC-code

L01AB02

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven