Deflazacort

Bijgewerkt op 2 mei 2023

Wat is deflazacort?

Deflazacort is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij de behandeling van verschillende aandoeningen, waaronder reuma, de ziekte van Crohn, allergisch astma, overgevoeligheidsreacties, bepaalde huidaandoeningen en oogontsteking.

Deflazacort wordt geleverd als tablet. Elke tablet bevat 6 mg deflazacort.

Hoe werkt het?

Deflazacort behoort tot de zogenaamde corticosteroïden. Dit zijn middelen die lijken op het bijnierhormoon cortisol. Kijk voor meer informatie over het werkingsmechanisme op de webpagina over corticosteroïden.

Bij welke aandoeningen wordt het gebruikt?

Deflazacort wordt gebruikt bij de behandeling van veel verschillende aandoeningen, waaronder:

bron: Farmacotherapeutisch Kompas

Daarnaast wordt het middel soms ook voorgeschreven aan mensen met Duchenne-spierdystrofie. Voor deze aandoening is het echter niet officieel bedoeld.

Welke bijwerkingen kan het geven?

Net als andere geneesmiddelen kan deflazacort bijwerkingen geven. Bijwerkingen die kunnen voorkomen zijn onder andere verminderde weerstand tegen infecties, aankomen in gewicht, hoofdpijn, depressiviteit, slecht werkende bijnieren, acne, striae, maagzweer, en maagbloeding. Ook kunnen afwijkingen in het bloed optreden, waaronder een verhoogd natrium gehalte in het bloed en een verlaagd kalium gehalte in het bloed.

Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de bijsluiter van deflazacort.

ATC-code

H02AB13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven