Distigmine

Bijgewerkt op 15 maart 2023

Wat is distigmine?

Distigmine is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij de behandeling bij myasthenia gravis en andere aandoeningen. Het wordt op de markt gebracht door Cheplapharm Arzneimittel onder de merknaam Ubretid. Ubretid wordt geleverd als tablet. Elke tablet bevat 5 milligram distigmine.

Hoe werkt het?

Distigmine is een cholinesteraseremmer. Kijk voor meer informatie over het werkingsmechanisme op de webpagina over chilinesteraseremmers.

Bij welke aandoeningen wordt het gebruikt?

Distigmine wordt gebruikt bij de volgende aandoeningen en omstandigheden:

Welke dosering?

De aanbevolen startdosering is eenmaal per dag 5 mg. De begindosering wordt meestal aangepast bij gebrek aan effectiviteit of voorkomen van (onacceptabele) bijwerkingen. De behandelend arts kan redenen hebben om van de aanbevolen dosering af te wijken. Volg altijd de aanwijzingen van de behandelend arts.

Welke bijwerkingen kan het geven?

Net als andere geneesmiddelen kan distigmine bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen zijn misselijkheid, braken, diarree, langzame hartslag (bradycardie), veel zweten, slaperigheid, duizeligheid, hoofdpijn, onduidelijk praten, kwijlen (speekselvloed), tranende ogen, kleine pupillen en onscherp zien. Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de bijsluiter van Ubretid.

ATC-code

N07AA03

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven