Acebutolol

Bijgewerkt op 10 mei 2023

Wat is acebutolol?

Acebutolol is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij de behandeling van verschillende aandoeningen, waaronder hoge bloeddruk, angina pectoris en bepaalde hartritmestoornissen. Het middel wordt geleverd als omhulde tablet. Er zijn tabletten met 200 mg en met 400 mg van de werkzame stof.

Hoe werkt het?

Acebutolol is een zogenaamde bètablokker. Kijk voor aanvullende informatie op de webpagina over bètablokkers.

Bij welke aandoeningen wordt het gebruikt?

Acebutolol wordt gebruikt bij de behandeling van de volgende aandoeningen:

Welke bijwerkingen kan het geven?

Net als andere geneesmiddelen kan acebutolol bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen zijn moeheid, buikpijn, misselijkheid, duizeligheid, hoofdpijn, afname van het gezichtsvermogen, gevoelens van depressiviteit en huiduitslag. Ook kunnen afwijkingen op het ECG (hartfilmpje) voorkomen, waaronder hartblok (AV-blok).

Voor aanvullende informatie verwijzen we naar de bijsluiter van acebutolol.

ATC-code

C07AB04

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je hier niet gevonden wat je zocht dan kun je hieronder een reactie plaatsen. Andere lezers kunnen daar dan op reageren. Zo kunnen bijvoorbeeld gebruikers van acebutolol vragen stellen, ervaringen delen of bijwerkingen melden. Andere gebruikers kunnen daar dan op reageren. Ook als je zelf geen gebruiker bent maar meer over dit middel wilt weten kun je een reactie plaatsen. Zo kan een uitgebreide online discussie ontstaan. Kijk bijvoorbeeld eens op de webpagina over simvastatine. Om spam tegen te gaan worden reacties niet automatisch geplaatst. Het kan een aantal uren duren voordat de reactie op de website verschijnt.

Scroll naar boven