Paliperidon

Bijgewerkt op 27 augustus 2023

Wat is paliperidon?

Paliperidon is een medicijn tegen psychoses (antipsychoticum). Het wordt op de markt gebracht door de firma Janssen-Cilag. Paliperidon is beschikbaar onder verschillende merknamen: Invega, Trevicta en Xeplion. Ook zijn merkloze (generieke) producten beschikbaar.

Invega wordt geleverd als tablet met gereguleerde afgifte. Er zijn tabletten met respectievelijk 3 mg, 6 mg en 9 mg paliperidon. Trevicta en Xeplion zijn beide suspensies voor injectie met verlengde werking (‘depot-injectie’). Van Trevicta en Xeplion zijn voorgevulde spuiten met verschillende doseringen beschikbaar.

Paliperidon behoort tot de zogenaamde ‘atypische antipsychotica‘.

Andere talen

Engelse vertaling

paliperidone

Duitse vertaling

Paliperidon


Niet gevonden wat je zocht?

Heb je hier niet gevonden wat je zocht dan kun je hieronder een reactie plaatsen. Andere lezers kunnen daar dan op reageren. Zo kunnen bijvoorbeeld gebruikers van paliperidon vragen stellen, ervaringen delen of bijwerkingen melden. Ook als je zelf geen gebruiker bent maar meer over dit middel wilt weten kun je een reactie plaatsen. Zo kan een uitgebreide online discussie ontstaan. Kijk bijvoorbeeld eens op de webpagina over simvastatine. Om spam tegen te gaan worden reacties niet automatisch geplaatst. Het kan een aantal uren duren voordat de reactie op de website verschijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven