Ciclesonide

Bijgewerkt op 13 september 2023

Wat is ciclesonide?

Ciclesonide is een geneesmiddel tegen astma. Het wordt meestal toegediend via een inhalator. Dat is een apparaatje waarmee het middel ingeademd kan worden. Zo komt het direct in de longen terecht. Het product wordt op de markt gebracht onder de merknaam Alvesco. Alvesco is beschikbaar als inhalator die 80 microgram van de werkzame stof per inhalatie afgeeft, en als inhalator die 160 microgram van de werkzame stof per inhalatie afgeeft.

Ciclesonide behoort tot een groep anti-astmamiddelen die inhalatiecorticosteroïden worden genoemd.

Hoe werkt het?

Ciclesonide is een zogenaamd corticosteroïd. Corticosteroïden zijn geneesmiddelen die ontsteking tegengaan.

Bij welke aandoeningen wordt het gebruikt?

Ciclesonide wordt voornamelijk gebruikt door mensen met astma om astma-aanvallen te voorkomen.

Welke bijwerkingen kan het geven?

Net als andere anti-astma medicijnen kan ciclesonide bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen zijn vieze smaak in de mond, heesheid, hoesten, irritatie in de keel, droge mond, misselijkheid, braken, hoofdpijn, schimmelinfectie in de mond, en huiduitslag. Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de bijsluiter van Alvesco.

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je hier niet gevonden wat je zocht dan kun je hieronder een reactie plaatsen. Andere lezers kunnen daar dan op reageren. Zo kunnen bijvoorbeeld gebruikers van ciclesonide (Alvesco) vragen stellen, ervaringen delen of bijwerkingen melden. Ook als je zelf geen gebruiker bent maar meer over dit middel wilt weten kun je een reactie plaatsen. Zo kan een uitgebreide online discussie ontstaan. Kijk bijvoorbeeld eens op de webpagina over simvastatine. Om spam tegen te gaan worden reacties niet automatisch geplaatst. Het kan een aantal uren duren voordat de reactie op de website verschijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven