Perfenazine

Bijgewerkt op 22 augustus 2023

Wat is perfenazine?

Perfenazine is een antipsychoticum (geneesmiddel tegen psychoses). Het wordt gebruikt bij de behandeling van psychoses. Ook wordt het soms voorgeschreven aan mensen die erg onrustig zijn, en aan mensen met een bipolaire stoornis.

Perfenazine werd op de markt gebracht onder de merknaam Trilafon. Tegenwoordig zijn er in Nederland alleen merkloze versies van het middel beschikbaar.

Perfenazine behoort tot de klassieke antipsychotica.

Hoe werkt perfenazine?

Perfenazine vermindert in de hersenen het effect van signaalstofjes (neurotransmitters), zoals dopamine.

Welke bijwerkingen kan het geven?

Perfenazine kan, net als andere antipsychotica, bijwerkingen geven. Regelmatig voorkomende bijwerkingen zijn onder andere:

Voor aanvullende informatie over bijwerkingen verwijzen wij naar de bijsluiter van perfenazine.


perfenazine - chemische structuur
perfenazine – chemische structuur (bron: Ccroberts)

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je hier niet gevonden wat je zocht dan kun je hieronder een reactie plaatsen. Andere lezers kunnen daar dan op reageren. Zo kunnen bijvoorbeeld gebruikers van perfenazine (Trilafon) vragen stellen, ervaringen delen of bijwerkingen melden. Ook als je zelf geen gebruiker bent maar meer over dit middel wilt weten kun je een reactie plaatsen. Zo kan een uitgebreide online discussie ontstaan. Kijk bijvoorbeeld eens op de webpagina over simvastatine. Om spam tegen te gaan worden reacties niet automatisch geplaatst. Het kan een aantal uren duren voordat de reactie op de website verschijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven