Loxapine

Bijgewerkt op 22 augustus 2023

Wat is loxapine?

Loxapine is een geneesmiddel tegen psychoses (antipsychoticum). Het wordt gebruikt bij de behandeling van mensen met schizofrenie. Het middel wordt geleverd als capsule en als poeder voor inhalatie (inademing). In Nederland is loxapine niet beschikbaar. In andere landen wordt het middel op de markt gebracht onder de merknaam Adasuve.

Bij welke aandoeningen?

Loxapine is in Nederland niet beschikbaar. In de Verenigde Staten wordt het middel gebruikt bij de behandeling van schizofrenie en bipolaire stoornis.

Welke bijwerkingen kan het geven?

Net als andere antipsychotica kan ook loxapine bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen van de inhaleerbare vorm zijn veranderde smaak, sufheid en keelontsteking. De meest voorkomende bijwerking van de capsules zijn darmverstopping, droge mond, duizeligheid, gevoel van innerlijke onrust en onduidelijk praten. Ook kunnen voorkomen onscherp zien, slaperigheid, kortademigheid, verstopte neus en blaasretentie.

Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de (engelstalige) productsamenvatting uit de EPAR van loxapine. EPAR is een afkorting voor European Product Assessment Report. Het is een officieel document van het Europees Geneesmiddelen Agentschap.

ATC code

N05AH01

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven