Chloroquine

Bijgewerkt op 5 september 2023

Wat is chloroquine?

Chloroquine is een geneesmiddel tegen malaria. Het wordt in Nederland op de markt gebracht onder de merknaam A-CQ 100 door het bedrijf Artecef.

A-CQ 100 chloroquine tabletten
Bron: Artecef

Bij welke aandoeningen wordt het gebruikt?

Chloroquine wordt niet alleen gebruikt voor preventie en behandeling van malaria. Het middel is ook werkzaam tegen amoeben-infectie van de lever (leveramoebiasis), systemische lupus erythematodes (SLE), en sommige vormen van reuma (reumatoïde artritis).

Er zijn aanwijzingen dat chloroquine ook werkzaam is tegen COVID-19, de infectieziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus.

Welke bijwerkingen kan het geven?

Net als andere geneesmiddelen kan chloroquine ook bijwerkingen geven. De volgende bijwerkingen komen het meest voor:

Verder lezen / Referenties

Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de bijsluiter van dit product.


Niet gevonden wat je zocht?

Heb je hier niet gevonden wat je zocht dan kun je hieronder een reactie plaatsen. Andere lezers kunnen daar dan op reageren. Zo kunnen bijvoorbeeld gebruikers van chloroquine vragen stellen, ervaringen delen of bijwerkingen melden. Ook als je zelf geen gebruiker bent maar meer over dit middel wilt weten kun je een reactie plaatsen. Zo kan een uitgebreide online discussie ontstaan. Kijk bijvoorbeeld eens op de webpagina over simvastatine. Om spam tegen te gaan worden reacties niet automatisch geplaatst. Het kan een aantal uren duren voordat de reactie op de website verschijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven