Mizolastine

Bijgewerkt op 18 oktober 2022

Wat is mizolastine?

Mizolastine is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij de behandeling van allergische aandoeningen, zoals bijvoorbeeld allergische rinitis. Het wordt op de markt gebracht door Sanofi onder de merknaam Mizollen. Mizollen wordt geleverd als tablet met gereguleerde afgifte. Elke tablet bevat 10 milligram van de werkzame stof.

Hoe werkt het?

Mizolastine behoort tot de zogenaamde antihistaminica. Dat is een groep medicijnen die de werking van het stofje histamine in ons lichaam tegengaat. Histamine komt vrij uit mestcellen op het moment dat iemand in contact komt met een stofje waarvoor hij/zij overgevoelig (allergisch) is. Het veroorzaakt de symptomen van allergie, zoals zwelling en jeuk. Antihistaminica gaan het ontstaan van deze symptomen tegen door de uitstoot van histamine door mestcellen tegen te gaan.

Bij welke aandoeningen?

Mizolastine wordt gebruikt bij de behandeling van verschillende allergische aandoeningen en symptomen, zoals:

Welke dosering?

De aanbevolen dosering is eenmaal per dag één tablet.

Welke bijwerkingen kan het geven?

Net als andere medicijnen kan mizolastine bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen zijn misselijkheid, buikpijn, diarree, slaperigheid, droge mond, hoofdpijn, duizeligheid, zich slap voelen en toename van gewicht. Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de bijsluiter van Mizollen.

ATC-code

R06AX25

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven