Ebastine

Bijgewerkt op 18 oktober 2022

Wat is ebastine?

Ebastine is een geneesmiddel tegen allergiën. Het wordt op de markt gebracht door Almirall onder de merknaam Kestine. Daarnaast zijn ook merkloze versies van het middel beschikbaar. Kestine wordt geleverd als omhulde tablet. Elke tablet bevat 10 mg van de werkzame stof. De merkloze producten worden geleverd als orodispergeerbare tablet (smelttablet). Ook deze bevatten 10 mg van de werkzame stof.

Bij welke aandoeningen?

Ebastine wordt gebruikt bij de behandeling van allergische rinitis, zowel seizoengebonden allergische rinitis als niet-seizoengebonden allergische rinitis. Daarnaast wordt het ook gebruikt bij de behandeling van allergische conjunctivitis en urticaria (galbulten).

Welke bijwerkingen zijn er?

Net als andere geneesmiddelen kan ebastine geven. Bijwerkingen die voorkomen zijn hoofdpijn, slaperigheid, droge mond, bloedneus, loopneus, en keelontsteking. Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de bijsluiter van Kestine.

ATC-code

R06AX22

2 gedachten over “Ebastine”

 1. Mevr. A Kiel

  Hallo,
  Ik heb al enkele jaren Kestine 10 van Almirall. Nu krijg ik ineens Kestine (Ebastine) van Aurobindo en die wil ik niet!
  Wat kan ik doen?
  Vriendelijk dank voor uw antwoord ….

  1. Je zou aan je arts een code kunnen vragen dat je alleen van dat merk het medicijnen voorgeschreven krijgt, omdat het andere middel bijvoorbeeld minder werkt of bijwerkingen geeft. Een gegronde reden is altijd nodig voor de zorgverzekeraar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven