Tigecycline

Bijgewerkt op 14 mei 2023

Wat is tigecycline?

Tigecycline is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij de behandeling van infecties van de huid en infecties in de buikholte. Tigecycline wordt op de markt gebracht door Pfizer onder de merknaam Tygacil. Tygacil wordt geleverd als poeder voor oplossing. De oplossing is bedoeld voor toediening direct in de bloedbaan (intraveneus) via een infuus.

Hoe werkt het?

Tigecycline is een antibioticum. Het bindt aan een onderdeel van de bacteriecel dat betrokken is bij de vermenigvuldiging van de bacteriën. Hierdoor wordt de groei van het aantal bacteriën in het lichaam gestopt.

Bij welke aandoeningen wordt het gebruikt?

Tigecycline wordt gebruikt bij de behandeling van uitgebreide infecties van de huid en weke delen. Daarnaast wordt het ook gebruikt bij de behandeling van infecties in de buikholte.

Welke bijwerkingen kan het geven?

Net als andere antibiotica kan tigecycline bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen zijn misselijkheid, braken en diarree. Bijwerkingen die ook vaak voorkomen zijn verminderde eetlust, hoofdpijn, duizeligheid, buikpijn en een opgeblazen gevoel in de buik. Voor aanvullende informatie over bijwerkingen verwijzen wij naar de Samenvatting van de Productkenmerken in de EPAR van Tygacil.

ATC-code

J01AA12

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven