Fidaxomicine

Bijgewerkt op 27 juli 2023

Wat is fidaxomicine?

Fidaxomicine is een antibioticum dat wordt gebruikt bij de behandeling van darminfecties door de Clostridium-bacterie. Het middel wordt op de markt gebracht onder de merknaam Dificlir. Dificlir is beschikbaar als tablet.  Elke tablet bevat 200 milligram fidaxomicine.

verpakking Dificlir (fidaxomicine) 200 mg tabletten
verpakking Dificlir (fidaxomicine) 200 mg tabletten – bron: Astellas.nl

Hoe werkt het?

Fidaxomicine is een antibioticum, een geneesmiddel tegen bacteriën. Het voorkomt dat bacteriën zich verder kunnen vermenigvuldigen. Dit gebeurt doordat fidaxomicine een enzym remt dat betrokken is bij de celdeling.

Welke dosering?

De gebruikelijke dosering is tweemaal per dag 200 mg gedurende 10 dagen.

Welke bijwerkingen kan het geven?

Fidaxomicine kan, net als andere antibiotica, bijwerkingen geven. Onderstaande bijwerkingen komen het meest voor.

Kijk voor een uitgebreid overzicht in de EPAR van fidaxomicine. De EPAR is een officieel document van de europese gezondheidsautoriteiten. Het geeft informatie over geneesmiddelen die zijn goedgekeurd voor gebruik in de Europese Unie.

Engelse vertaling

fidaxomicin


Niet gevonden wat je zocht?

Heb je hier niet gevonden wat je zocht dan kun je hieronder een reactie plaatsen. Andere lezers kunnen daar dan op reageren. Zo kunnen bijvoorbeeld gebruikers van Dificlir (fidaxomicine) vragen stellen, ervaringen delen of bijwerkingen melden. Ook als je zelf geen gebruiker bent maar meer over dit middel wilt weten kun je een reactie plaatsen. Zo kan een uitgebreide online discussie ontstaan. Kijk bijvoorbeeld eens op de webpagina over simvastatine. Om spam tegen te gaan worden reacties niet automatisch geplaatst. Het kan een aantal uren duren voordat de reactie op de website verschijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven