Fenoxymethylpenicilline

Bijgewerkt op 14 mei 2023

Wat is fenoxymethylpenicilline?

Fenoxymethylpenicilline is een geneesmiddel tegen infecties door bacteriën. Het is dus een antibioticum. Het middel wordt op de markt gebracht door ACE Pharmaceuticals onder de merknaam Acipen-V. Acipen-V wordt geleverd als capsule. Elke capsule bevat 250 milligram fenoxymethylpenicilline. Naast Acipen-V zijn ook merkloze (generieke) versies van het middel beschikbaar.

Hoe werkt het?

Net als andere penicillines blokkeert fenoxymethylpenicilline de opbouw van de celwand van bacteriën. Hierdoor gaat het de vorming van nieuwe bacteriën tegen.

Bij welke aandoeningen?

Fenoxymethylpenicilline wordt gebruikt bij verschillende soorten infecties door bacteriën. Het gaat om aandoeningen als keelontsteking (faryngitis), middenoorontsteking (otitis media) en bepaalde infecties van de huid, waaronder wondroos (erysipelas) en erysipeloïd.

Welke bijwerkingen geeft het?

Net als andere antibiotica kan ook fenoxymethylpenicilline bijwerkinge veroorzaken. Veel voorkomende bijwerkingen zijn misselijkheid, braken, diarree en overgevoeligheidsreacties. Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de bijsluiter van Acipen-V.

ATC-code

J01CE02

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven