Vigabatrine

Wat is vigabatrine?

Vigabatrine is een geneesmiddel tegen epilepsie (anti-epilepticum). Het wordt op de markt gebracht onder de merknaam Sabril. Sabril wordt geleverd als omhulde tablet en als sachet (zakje) met granulaat voor drank. Beide toedieningsvormen bevatten 500 mg vigabatrine.

Deze webpagina gaat over werking, indicaties en bijwerkingen van vigabatrine.

Hoe werkt het?

Vigabatrine remt het stofje dat gamma-aminoboterzuur (GABA) afbreekt. Daardoor komt meer GABA beschikbaar in de hersenen. Dat verlaagt de kans op het krijgen van een epileptische aanval.

Bij welke aandoeningen wordt het gebruikt?

Vigabatrine wordt gebruikt bij de behandeling van bepaalde vormen van epilepsie, namelijk focale epilepsie en het syndroom van West.

Welke bijwerkingen kan het geven?

Net als andere medicijnen kan vigabatrine bijwerkingen geven. Onderstaande bijwerkingen komen het vaakst voor.

Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de bijsluiter van vigabatrine.


Niet gevonden wat je zocht?

Heb je hier niet gevonden wat je zocht dan kun je hieronder een reactie plaatsen. Andere lezers kunnen daar dan op reageren. Zo kunnen bijvoorbeeld gebruikers van Sabril (vigabatrine) vragen stellen, ervaringen delen of bijwerkingen melden. Andere gebruikers kunnen daar dan op reageren. Ook als je zelf geen gebruiker bent maar meer over dit middel wilt weten kun je een reactie plaatsen. Zo kan een uitgebreide online discussie ontstaan. Kijk bijvoorbeeld eens op de webpagina over simvastatine.

Om spam tegen te gaan worden reacties niet automatisch geplaatst. Het kan een aantal uren duren voordat de reactie op de website verschijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven