Oxcarbazepine

Bijgewerkt op 31 juli 2023

Wat is oxcarbazepine?

Oxcarbazepine is een anti-epilepticum, een medicijn tegen epileptische aanvallen. Het wordt op de markt gebracht onder de merknaam Trileptal. Ook zijn er merkloze (generieke) versies van het middel beschikbaar.

Trileptal is beschikbaar als omhulde tablet en als orale suspensie (drank). Er zijn tabletten met 300 mg en met 600 mg oxcarbazepine. De orale suspensie bevat 60 mg oxcarbazepine per milliliter.

Trileptal (oxcarbazepine) tabletten
Trileptal (oxcarbazepine) tabletten

Bij welke aandoeningen wordt het gebruikt?

Oxcarbazepine wordt gebruikt voor de behandeling van mensen met epilepsie. Daarnaast wordt het soms gebruikt voor de behandeling van bipolaire stoornis (manische depressiviteit). Ten slotte wordt het middel soms ook voorgeschreven aan mensen met bepaalde vormen van zenuwpijn, zoals bijvoorbeeld trigeminusneuralgie.

Welke bijwerkingen kan het geven?

Net als andere anti-epileptica kan ook oxcarbazepine bijwerkingen geven. Onderstaande bijwerkingen komen het meest voor.

Kijk voor een uitgebreid overzicht van bijwerkingen in de bijsluiter van oxcarbazepine.


Niet gevonden wat je zocht?

Heb je hier niet gevonden wat je zocht dan kun je hieronder een reactie plaatsen. Andere lezers kunnen daar dan op reageren. Zo kunnen bijvoorbeeld gebruikers van oxcarbazepine (Trileptal) vragen stellen, ervaringen delen of bijwerkingen melden. Ook als je zelf geen gebruiker bent maar meer over dit middel wilt weten kun je een reactie plaatsen. Zo kan een uitgebreide online discussie ontstaan. Kijk bijvoorbeeld eens op de webpagina over simvastatine. Om spam tegen te gaan worden reacties niet automatisch geplaatst. Het kan een aantal uren duren voordat de reactie op de website verschijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven