Kinidine

Bijgewerkt op 15 april 2023

Wat is kinidine?

Kinidine is een geneesmiddel tegen hartritmestoornissen (antiaritmicum). Het wordt geleverd als dragee. Elke dragee bevat 200 mg kinidine. Kinidine is een receptplichtig geneesmiddel. Het mag alleen worden gebruikt op voorschrift van een arts, meestal een cardioloog.

Bij welke aandoeningen?

Kinidine wordt gebruikt bij de behandeling van en ter voorkoming van bepaalde hartritmestoornissen. Het gaat om het voorkomen van boezemfibrilleren (atriumfibrilleren) en boezemflutter (atriumflutter). Daarnaast wordt het gebruikt voor de behandeling van ernstige ventriculaire tachycardie.

Welke bijwerkingen geeft het?

Net als andere geneesmiddelen kan kinidine bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen zijn misselijkheid, braken en diarree. Ook kunnen voorkomen verlenging van het QT-interval op het ECG (hartfilmpje), ventriculaire tachycardie en hartblock (AV-geleidingsstoornis). Een verlengd QT-interval kan leiden tot een hartritmestoornis die torsade de pointes wordt genoemd. Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de bijsluiter van kinidine.

ATC-code

C01BA01

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven