Nilutamide

Bijgewerkt op 22 september 2023

Wat is nilutamide?

Nilutamide is een geneesmiddel tegen prostaatkanker. Het wordt op de markt gebracht onder de merknaam Anandron. Anandron wordt geleverd als tabletten. Elke tablet Anandron bevat 150 milligram nilutamide.

nilutamide (Anandron)
nilutamide (Anandron)

Hoe werkt nilutamide?

Nilutamide is een zogenaamde ‘anti-androgeen geneesmiddel‘. Dat betekent dat het de werking van testosteron op organen als de zaadballen en de prostaat blokkeert. Lees voor meer informatie over het werkingsmechanisme het artikel over anti-androgenen.

Bij welke aandoeningen (indicaties) wordt het gebruikt?

Nilutamide wordt gebruikt bij de behandeling van uitgezaaide prostaatkanker.

Welke bijwerkingen kan het geven?

Net als andere geneesmiddelen kan ook nilutamide bijwerkingen geven. De onderstaande bijwerkingen kunnen voorkomen (in afnemende frequentie).

Contra-indicaties nilutamide

Nilutamide mag niet worden gebruikt door mensen met een zeer slecht werkende lever (leverfalen) of ernstige ademhalingsstoornissen.

Nilutamide mag ook niet worden gebruikt voor prostaatkanker die niet gevoelig is voor androgenen.

Verder lezen / Referenties

Voor meer informatie verwijzen wij naar de bijsluiter van Anandron.


Niet gevonden wat je zocht?

Heb je hier niet gevonden wat je zocht dan kun je hieronder een reactie plaatsen. Andere lezers kunnen daar dan op reageren. Zo kunnen bijvoorbeeld gebruikers van nilutamide (Anandron) vragen stellen, ervaringen delen of bijwerkingen melden. Ook als je zelf geen gebruiker bent maar meer over dit middel wilt weten kun je een reactie plaatsen. Zo kan een uitgebreide online discussie ontstaan. Kijk bijvoorbeeld eens op de webpagina over simvastatine. Om spam tegen te gaan worden reacties niet automatisch geplaatst. Het kan een aantal uren duren voordat de reactie op de website verschijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven