Darolutamide

Bijgewerkt op 22 september 2023

Wat is darolutamide?

Darolutamide is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij de behandeling van prostaatkanker (prostaatcarcinoom). Het wordt op de markt gebracht door Bayer onder de merknaam Nubeqa. Nubeqa wordt geleverd als omhulde tablet. Elke tablet bevat 300 mg darolutamide.

Hoe werkt het?

Darolutamide behoort tot een groep geneesmiddelen die anti-androgenen wordt genoemd. Kijk voor meer informatie over het werkingsmechanisme op de webpagina over anti-androgenen.

Bij welke aandoeningen wordt het gebruikt?

Darolutamide wordt gebruikt bij de behandeling van prostaatkanker. Het gaat om prostaatkanker die nog niet uitgezaaid is maar wel een grote kans heeft om uit te zaaien.

Welke bijwerkingen kan het geven?

Darolutamide kan, net als andere medicijnen, bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen zijn moeheid, zich zwak voelen, zich niet lekke voelen, spierpijn en lusteloosheid. Ook kunnen afwijkingen in het bloed optreden, zoals bijvoorbeeld een afname van het aantal neutrofiele granulocyten (neutropenie) en een verhoging van het bilirubine gehalte. Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de Samenvatting van de Productkenmerken in de EPAR van Nubeqa. EPAR staat voor European Public Assessment Review. Het is een officieel document van het Europees Geneesmiddelen Agentschap.

ATC-code

L02BB06

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven