Ketamine als geneesmiddel

Bijgewerkt op 4 september 2023

Wat is ketamine?

Ketamine is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij de behandeling van chronische pijn. Het wordt als infuus toegediend. Naast pijnstiller heeft het middel ook andere toepassingen. Het wordt onder andere bij de behandeling van depressie die niet goed behandeld kan worden met antidepressiva. Ook wordt ketamine gebruikt als partydrug. Dat heeft ermee te maken dat het middel een ‘high’ gevoel geeft.

Ketamine is in Nederland nog niet officieel geregistreerd als pijnstiller.

Bij welke aandoeningen wordt het gebruikt?

Ketamine wordt vooral gebruikt bij de behandeling van chronische pijn. Aandoeningen die kunnen leiden tot chronische pijn zijn onder andere:

Welke bijwerkingen geeft het?

Ketamine kan de volgende bijwerkingen veroorzaken:

Verder lezen

  • M. Niesters e.a., ‘Veiligheid en effectiviteit van ketamine als pijnstiller’, Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, 2 juli 2016; 160(26): pp. 11-12.

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je hier niet gevonden wat je zocht dan kun je hieronder een reactie plaatsen. Andere lezers kunnen daar dan op reageren. Zo kunnen bijvoorbeeld gebruikers van het geneesmiddel ketamine vragen stellen, ervaringen delen of bijwerkingen melden. Ook als je zelf geen gebruiker bent maar meer over dit middel wilt weten kun je een reactie plaatsen. Zo kan een uitgebreide online discussie ontstaan. Kijk bijvoorbeeld eens op de webpagina over simvastatine. Om spam tegen te gaan worden reacties niet automatisch geplaatst. Het kan een aantal uren duren voordat de reactie op de website verschijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven