Geactiveerd eptacog alfa

Bijgewerkt op 13 maart 2022

Wat is geactiveerd eptacog alfa?

Geactiveerd eptacog alfa is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij de behandeling van hemofilie. Het wordt op de markt gebracht door Novo Nordik onder de merknaam Novoseven. Novoseven wordt geleverd als poeder voor injectie met oplosmiddel en wegwerpspuit. Het is beschikbaar in vier sterktes, namelijk met 1 mg, 2 mg, 5 mg en 8 mg. Het middel wordt met de wegwerpspuit direct in de bloedbaan (intraveneus) gespoten.

Bij welke aandoeningen wordt het gebruikt?

Geactiveerd eptacog alfa wordt gebruikt voor het voorkomen van en behandelen van bloedingen bij mensen met hemofilie. Daarnaast wordt het soms ook voorgeschreven aan mensen met de ziekte van Glanzmann.

Welke bijwerkingen kan het geven?

Net als andere geneesmiddelen kan geactiveerd eptacog alfa bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen zijn trombose, huiduitslag, jeuk, koorts en galbulten. In zeldzame gevallen komen ook afwijkingen in het bloed voor, zoals een verhoogd ALAT gehalte, een verhoogd alkalische fosfatase gehalte en een verhoogd lactaatdehydrogenase (LDH) gehalte. Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de Samenvatting van de Productkenmerken in de EPAR van Novoseven. EPAR is een afkorting voor European Product Assessment Report. Het is een officieel document van de europese gezondheidsautoriteiten.

ATC-code

B02BD08

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven