Flavoxaat

Bijgewerkt op 12 januari 2022

Wat is flavoxaat?

Flavoxaat is een geneesmiddel tegen incontinentie voor urine. Het wordt op de markt gebracht door de firma Recordati onder de merknaam Urispas. Urispas wordt geleverd als omhulde tablet. Elke tablet bevat 200 milligram flavoxaat.

Hoe werkt het?

Flavoxaat is een zogenaamd spasmolyticum (spierverslapper). Het vermindert heel gericht de spanning in de blaasspier (musculus detrusor).

Bij welke aandoeningen wordt het gebruikt?

Flavoxaat wordt gebruikt voor de behandeling van symptomen zoals vaak kleine beetjes plassen (pollakisurie), loze aandrang om te plassen, vaak ’s nachts plassen (nycturie) en incontinentie voor urine.

Welke dosering?

De aanbevolen dosering is 3-4x per dag 200 mg. De behandelend arts kan redenen hebben om van de aanbevolen dosering af te wijken. Volg altijd de aanwijzingen van de behandelend arts.

Welke bijwerkingen kan het geven?

Net als andere medicijnen kan flavoxaat bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen zijn misselijkheid, droge mond, opgeblazen gevoel, overgeven, onscherp zien en slaperigheid. Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de bijsluiter van Urispas.

ATC-code

G04BD02

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven