Fesoterodine

Bijgewerkt op 6 februari 2020

Wat is fesoterodine?

Fesoterodine is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij de behandeling van bepaalde vormen van incontinentie voor urine. Het wordt op de markt gebracht onder de merknaam Toviaz. Toviaz wordt geleverd als tablet met gereguleerde afgifte. Er zijn tabletten in twee sterktes, namelijk met respectievelijk 4 milligram en met 8 milligram fesoterodine.

Welke dosering?

De aanbevolen startdosering voor volwassenen is eenmaal per dag 4 milligram. Eventueel kan na acht weken worden verhoogd naar eenmaal per dag 8 milligram. De behandelend arts kan redenen hebben om af te wijken van deze aanbevolen dosering. De tabletten dienen in ’t geheel doorgeslikt te worden met een glas water.

Welke bijwerkingen zijn er?

Net als andere geneesmiddelen kan fesoterodine bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen zijn droge mond, droge keel, droge ogen, hoofdpijn, slapeloosheid, duizeligheid, misselijkheid, opgeblazen gevoel, buikpijn en darmverstopping. Minder vaak voorkomende bijwerkingen zijn hartkloppingen, veranderde smaak en keelpijn.

Kijk voor aanvullende informatie in de EPAR van Toviaz. EPAR is een afkorting voor European Public Assessment Report. Het is een officieel document van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA).

ATC-code

G04BD11

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven