Entacapon

Bijgewerkt op 20 december 2021

Wat is entacapon?

Entacapon is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij de behandeling van de ziekte van Parkinson. Het wordt op de markt gebracht door de firma Orion onder de merknamen Comtan en Comtess. Comtan wordt geleverd als tablet, Comtess als filmomhulde tablet. Beiden bevatten 200 milligram entacapon per tablet.

Hoe werkt het?

Entacapon is een zogenaamde COMT-remmer.

Bij welke aandoeningen wordt het gebruikt?

Entacapon wordt gebruikt bij de behandeling van de ziekte van Parkinson. Het wordt voorgeschreven in aanvulling aan levodopa om de bijwerkingen van levodopa tegen te gaan.

Welke bijwerkingen geeft het?

Net als andere antiparkinsonmiddelen kan entacapon bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen zijn misselijkheid, braken, dyskinesie, verkleuring van de urine, droge mond, buikpijn, diarree, verwardheid, nare dromen, moeheid, veel zweten, moeite om het evenwicht te bewaren, darmverstopping (obstipatie), duizeligheid, en dystonie. Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de Samenvatting van de Productkenmerken in de EPAR van Comtan. EPAR staat voor European Product Assessment Report. Het is een officieel document van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA).

ATC-code

N04BX02

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven