Dulaglutide

Bijgewerkt op 10 oktober 2022 door Simpto.nl

Wat is dulaglutide?

Dulaglutide is een geneesmiddel tegen suikerziekte. Het wordt op de markt gebracht onder de merknaam Trulicity. Trulicity wordt geleverd als een pen voor zelfinjectie. De injectie wordt eenmaal per week toegediend onder de huid (subcutaan). Dit artikel gaat over werking, toepassingen en bijwerkingen van dulaglutide.

Trulicity (dulaglutide) injectiepen voor injectie onder de huid
Trulicity (dulaglutide) injectiepen voor injectie onder de huid – bron: Trulicity.com

Hoe werkt het?

Dulaglutide is een zogenaamde GLP-1 agonist. Dat betekent dat het GLP-1 receptoren op bepaalde cellen in het lichaam prikkelt. Daarmee heeft het dezelfde werking als GLP-1 (glucagon like peptide 1). GLP-1 speelt een belangrijke rol bij het regelen van de bloedsuikerspiegel. Kijk voor meer informatie over het werkingsmechanisme op de webpagina over GLP-1 agonisten.

Bij welke aandoeningen?

Dulaglutide wordt gebruikt bij de behandeling van diabetes type 2.

Welke bijwerkingen zijn er?

Net als andere medicijnen kan dulaglutide bijwerkingen geven. De meest voorkomende zijn:

Kijk voor aanvullende informatie in de bijsluiter van Trulicity.

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je hier niet gevonden wat je zocht dan kun je hieronder een reactie plaatsen. Andere lezers kunnen daar dan op reageren. Zo kunnen bijvoorbeeld gebruikers van dulaglutide vragen stellen, ervaringen delen of bijwerkingen melden. Ook als je zelf geen gebruiker bent maar meer over dit middel wilt weten kun je een reactie plaatsen. Zo kan een uitgebreide online discussie ontstaan. Kijk bijvoorbeeld eens op de webpagina over semaglutide. Om spam tegen te gaan worden reacties niet automatisch geplaatst. Het kan een aantal uren duren voordat de reactie op de website verschijnt.

1 gedachte over “Dulaglutide”

  1. Werking Injectiepen.
    Uit de gebruikershandeling van Trulicity blijkt dat de injectie klaar is als een klik wordt vernomen en het grijze deel zichtbaar is in het venster.
    Is de (juiste) dosis toegediend als de klik wel wordt vernomen maar het grijze deel in het venster deels- danwel in het geheel niet wordt waargenomen?

    Uw reactie zie ik gaarne tegemoet.

    Beantwoorden

Plaats een reactie