Corifollitropine alfa

Bijgewerkt op 24 juni 2021

Wat is corifollitropine alfa?

Corifollitropine alfa is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij vruchtbaarheidsbehandeling zoals in vitro fertilisatie (IVF) en intracytoplasmatische sperma-injectie (ICSI). Het middel wordt op de markt gebracht door Merck onder de merknaam Elonva. Elonva wordt geleverd als injectievloeistof in wegwerpspuiten. Elke wegwerpspuit bevat 150 microgram van de werkzame stof. Elonva wordt onder huid (subcutaan) toegediend. Dit kan, na instructie, door de vrouw (of haar partner) zelf worden gedaan.

Bij welke aandoeningen?

Corifollitropine alfa wordt gebruikt bij kunstmatige voortplantingstechnieken bij vrouwen die ongewenst kinderloos zijn. Het gaat dan om behandelingen zoals in vitro fertilisatie (IVF) of intracytoplasmatische sperma-injectie (ICSI).

Welke bijwerkingen geeft het?

Net als andere medicijnen kan ook corifollitropine alfa bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen zijn misselijkheid, hoofdpijn, pijn in de onderbuik, opgeblazen gevoel in de buik en gevoelige borsten. Een regelmatig voorkomende complicatie is het ovarieel hyperstimulatiesyndroom (OHSS).

Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de Samenvatting van de Productkenmerken in de EPAR van Elonva. EPAR staat voor European Product Assessment Report. Het is een officieel document van het Europees Geneesmiddelen Agentschap.

ATC-code

G03GA09

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven