Conestat alfa

Bijgewerkt op 21 september 2021

Wat is conestat alfa?

Conestat alfa is een geneesmiddel voor de behandeling van erfelijk angio-oedeem (hereditair angio-oedeem). Het wordt op de markt gebracht onder de merknaam Ruconest. Ruconest wordt geleverd als (poeder voor) injectievloeistof. Het wordt via een infuus direct in de bloedbaan (intraveneus) toegediend.

Bij welke aandoeningen?

Conestat alfa wordt gebruikt bij de behandeling van aanvallen van erfelijk angio-oedeem als gevolg van C1- esteraseremmerdeficiëntie.

Welke bijwerkingen geeft het?

Net als andere geneesmiddelen kan conestat alfa bijwerkingen geven. Bijwerkingen die voor kunnen komen zijn hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid, verminderd gevoel, tintelend of prikkelend gevoel rond de mond, diarree, vervelend gevoel in de buik, geïrriteerde keel en zwelling rond het oor. Ook kan gebruik van het middel aanleiding geven tot het ontstaan van galbulten (urticaria).

Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de Samenvatting van de Productkenmerken in de EPAR van Ruconest. EPAR staat voor European Product Assessment Review. Het is een officieel document van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA).

ATC-code

B06AC04

Plaats een reactie

Heb je hier niet gevonden wat je zocht dan kun je hieronder een reactie plaatsen. Andere lezers kunnen hier dan op reageren. Zo kunnen bijvoorbeeld gebruikers van Ruconest vragen stellen, ervaringen delen of bijwerkingen melden. Andere gebruikers kunnen daar dan op reageren. Ook als je zelf geen gebruiker bent maar meer over dit middel wilt weten kun je er vragen over stellen. Zo kan een uitgebreide online discussie ontstaan. Kijk bijvoorbeeld eens op de webpagina over evolocumab of de webpagina over semaglutide. Reacties worden niet automatisch geplaatst. Het kan een aantal uren duren voordat de reactie op de website verschijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven