Cometriq (cabozantinib)

Bijgewerkt op 11 april 2023

Wat is Cometriq (cabozantinib)?

Cometriq is een antikankermiddel. De werkzame stof in Cometriq is cabozantinib. Het middel wordt gebruikt voor de behandeling van een bepaalde vorm van schildklierkanker.

Cometriq (cabozantinib) capsules
Cometriq capsules

Cometriq is ontwikkeld door Exelixis. Het wordt in Nederland op de markt gebracht door TMC Pharma Services. Cometriq bevat dezelfde werkzame stof als het middel Cabometyx.

Bij welke aandoeningen?

Cometriq wordt gebruikt voor de behandeling van een bepaalde soort van schildklierkanker, namelijk medullair schildkliercarcinoom.

Bijwerkingen Cometriq

Net als andere geneesmiddelen geeft ook Cometriq (cabozantinib) bijwerkingen. Hieronder een overzicht van de meest voorkomende bijwerkingen.

Verder lezen

Voor meer informatie verwijzen wij naar de EPAR van Cometriq. EPAR staat voor ‘European Public Assessment Report’. Het is een officieel document van de Europese gezondheidsautoriteiten.


Niet gevonden wat je zocht?

Heb je hier niet gevonden wat je zocht dan kun je hieronder een reactie plaatsen. Andere lezers kunnen daar dan op reageren. Zo kunnen bijvoorbeeld gebruikers van Cometriq vragen stellen, ervaringen delen of bijwerkingen melden. Ook als je zelf geen gebruiker bent maar meer over dit middel wilt weten kun je een reactie plaatsen. Zo kan een uitgebreide online discussie ontstaan. Kijk bijvoorbeeld eens op de webpagina over simvastatine. Om spam tegen te gaan worden reacties niet automatisch geplaatst. Het kan een aantal uren duren voordat de reactie op de website verschijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven