Carbasalaatcalcium

Bijgewerkt op 9 augustus 2021

Wat is carbasalaatcalcium?

Carbasalaatcalcium is een geneesmiddel dat wordt gebruikt om de bloedstolling tegen te gaan. Het wordt vooral gebruikt om vorming van bloedstolsels in bloedvaten te voorkomen, bijvoorbeeld bij mensen die een verhoogd risico hebben op het krijgen van een hartaanval of een beroerte.

Carbasalaatcalcium wordt op de markt gebracht door Mylan onder de merknamen Ascal 38 en Ascal Cardio. Beide producten worden geleverd als bruistablet. Ascal 38 bevat 38 milligram carbasalaatcalcium en Ascal Cardio bevat 100 milligram carbasalaatcalcium. Ascal Cardio wordt tevens geleverd als poeder in een sachet (zakje). Eén sachet bevat ook weer 100 milligram van de werkzame stof.

Hoe werkt het?

Carbasalaatcalcium is een zogenaamde trombocytenaggregatieremmer. Kijk voor meer informatie over het werkingsmechanisme op de webpagina over trombocytenaggregatieremmers.

Bij welke aandoeningen wordt het gebruikt?

Carbasalaatcalcium wordt gebruikt in de volgende gevallen (indicaties):

Daarnaast wordt het gebruik voor de preventie van:

Hoe innemen?

Poeder of bruistablet oplossen in een glas lauw water. De lage dosering (38 mg) dient op de nuchtere maag ingenomen te worden.

Welke bijwerkingen geeft het?

Net als andere geneesmiddelen kan carbasalaatcalcium bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen zijn een vervelend gevoel in de maagstreek, misselijkheid, zuurbranden, diarree, bloedarmoede, braken, en ontstoken maagslijmvlies (gastritis).

Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de Samenvatting van de Productkenmerken in de EPAR van carbasalaatcalcium Cardio poeder. EPAR staat voor European Product Assessment Review. Het is een officieel document van het Europees Geneesmiddelen Agentschap.

3 gedachten over “Carbasalaatcalcium”

  1. ingrid kalwij

    sinds ik ascal 100 gebruik heb ik huiduitslag puisten maagpijn misselijkheid en hoofdpijn niet normaal

  2. mariet paulissen

    Hallo, ik nhoef me maar even licht te stoten ,heb ik al meteen blauwe plekken ,is dat normaal ?

    1. Hi Mariet, Had ik toen ik dit net slikte ook een tijdje, maar nu (enkele jaren later) heb ik dat helemaal niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven