Cangrelor

Bijgewerkt op 6 augustus 2022

Wat is cangrelor?

Cangrelor is een geneesmiddel dat wordt gebruikt om het ontstaan van stolsels te voorkomen bij mensen met vernauwde kransslagaders die een dotterbehandelig krijgen. Het middel wordt op de markt gebracht door Chiesi Pharmaceuticals onder de merknaam Kengrexal. Kengrexal wordt geleverd als (poeder voor concentraat voor) infusievloeistof. Het middel wordt via een infuus direct in de bloedbaan (intraveneus) toegediend.

Hoe werkt het?

Cangrelor is een zogenaamde P2Y12-remmer. Kijk voor meer informatie over het werkingsmechanisme op de webpagina over P2Y12-remmers.

Bij welke aandoeningen wordt het gebruikt?

Cangrelor wordt gebruikt in combinatie met acetylsalicylzuur om het ontstaan van bloedstolsels in de kransslagaders te voorkomen bij mensen die een dotterbehandeling (percutane coronaire interventie) ondergaan.

Welke bijwerkingen geeft het?

Net als andere geneesmiddelen kan cangrelor bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen zijn blauwe plekken, bloedingen, kortademigheid, huidbloedingen, bloedneus, en bloedend tandvlees. Ook kunnen afwijkingen in het bloed optreden, waaronder een afname van het hemoglobine gehalte en een verlaging van het hematocriet. Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de Samenvatting van de Productkenmerken in de EPAR van Kengrexal. EPAR is een afkorting voor European Product Assessment Report. Het is een officieel document van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA).

ATC-code

B01AC25

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven