C1-esteraseremmer

Bijgewerkt op 21 september 2021

Wat is C1-esteraseremmer?

C1-esteraseremmer is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij de behandeling van erfelijk angio-oedeem. Het middel wordt op de markt gebracht door Shire onder de merknaam Cinryze. Cinryze wordt geleverd als injectievloeistof. Het wordt via een infuus direct in de bloedbaan (intraveneus) toegediend.

Bij welke aandoeningen?

C1-esteraseremmer wordt gebruikt bij de behandeling van aanvallen van erfelijk angio-oedeem als gevolg van een tekort aan C1-esteraseremmer (C1-esteraseremmerdeficiëntie).

Welke bijwerkingen kan het geven?

Net als andere medicijnen kan C1-esteraseremmer bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen zijn hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, braken, pijn op de plaats van injectie, huiduitslag, rode verkleuring van de huid (erytheem) en koorts. Ook kan een overgevoeligheidsreactie optreden.

Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de Samenvatting van de Productkenmerken in de EPAR van Cinryze. EPAR staat voor European Product Assessment Review. Het is een officieel document van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA).

ATC-code

B06AC01

Plaats een reactie

Heb je hier niet gevonden wat je zocht dan kun je hieronder een reactie plaatsen. Andere lezers kunnen hier dan op reageren. Zo kunnen bijvoorbeeld gebruikers van Cinryze vragen stellen, ervaringen delen of bijwerkingen melden. Andere gebruikers kunnen daar dan op reageren. Ook als je zelf geen gebruiker bent maar meer over dit middel wilt weten kun je er vragen over stellen. Zo kan een uitgebreide online discussie ontstaan. Kijk bijvoorbeeld eens op de webpagina over evolocumab of de webpagina over semaglutide. Reacties worden niet automatisch geplaatst. Het kan een aantal uren duren voordat de reactie op de website verschijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven