Betahistine

Bijgewerkt op 1 augustus 2021

Wat is betahistine?

Betahistine is een geneesmiddel tegen draaiduizeligheid (vertigo). Het wordt op de markt gebracht door de firma Mylan onder de merknaam Betaserc. Betaserc wordt geleverd als tablet. Elke tablet bevat 16 milligram betahistine. Naast Betaserc zijn ook merkloze versies van het middel beschikbaar. Hiervan zijn ook andere sterktes beschikbaar.

Bij welke aandoeningen?

Betahistine wordt gebruik bij de behandeling van draaiduizeligheid, zoals dat bijvoorbeeld voorkomt bij mensen met de ziekte van Ménière.

Welke dosering?

De aanbevolen dosering voor volwassenen is driemaal per dag 8-16 mg of tweemaal per dag 12-24 mg. De tabletten dienen met wat water ingenomen te worden, tijdens of direct na de maaltijd.

Welke bijwerkingen geeft het?

Net als andere medicijnen kan betahisting bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen zijn hoofdpijn, misselijkheid en dyspepsie. Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de bijsluiter van Betaserc.

ATC-code

N07CA01

1 gedachte over “Betahistine”

  1. Jolanda van Beers

    Omdat de betahistine 8 mg niet leverbaar zijn is mij geadviseerd de 16 mg door te breken is dit verstandig het pulvert alle kanten op ook met het doorbreek potje wat ik erbij heb gekregen, dan kan het toch geen lange afgifte meer geven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven