Benzydamine

Bijgewerkt op 24 oktober 2016

Benzydamine (Tantum®)

Tantum is een crème die pijnstillend werkt en zwellingen vermindert. De werkzame stof is benzydamine. Benzydamine behoort tot de ontstekingsremmende pijnstillers. Hierdoor is de crème te gebruiken bij zwellingen, spierpijn en gewrichtspijn. Als u zich bijvoorbeeld verzwikt of verstuikt kunnen spieren en gewrichten ontstoken raken. Hierdoor wordt de plek van ontsteking rood en opgezwollen. U kunt op deze plek de Tantum crème aanbrengen. Binnen een half uur zult u het effect van de crème beginnen te voelen.

Tantum (benzydamine) crème
Tantum crème

Wanneer niet gebruiken?

Het is belangrijk om te weten dat u dit middel niet moet gebruiken bij een geïrriteerde huid en open wonden!

Bijwerkingen benzydamine (Tantum®)

Bij alle geneesmiddelen kunnen bijwerkingen optreden, dus ook bij Tantum. Een bijwerking die het meest gemeld wordt is overgevoeligheid voor de crème. Dit gaat vaak gepaard met jeuk, galbulten en huiduitslag. Daarnaast kunt u ook meer gevoelig worden voor zonlicht, waardoor u sneller verbrand. In de verpakking van het product vindt u altijd een bijsluiter waar u meer informatie kunt vinden over alle bijwerkingen die op kunnen treden. Het is verstandig om deze van te voren goed door te lezen als u Tantum nog nooit eerder gebruikt heeft. Als u bijwerkingen ervaart die niet in de bijsluiter vermeld staan, neem dan contact op met uw huisarts. Deze kan aangeven of dit schadelijk kan zijn voor uw gezondheid.

Benzydamine (Tantum®) tijdens zwangerschap

Voordat u Tantum gaat gebruiken tijdens de zwangerschap is het belangrijk om dit te overleggen met uw huisarts. De medicatie wordt maar weinig opgenomen in het lichaam, dus de kans is klein dat het schade aan uw baby oplevert. In de eerste 6 maanden van de zwangerschap kunt u Tantum op kleine huidoppervlakken gebruiken. Het is niet aan te raden om het op grote oppervlakken en in de laatste 3 maanden van de zwangerschap te gebruiken.

Benzydamine (Tantum®) en borstvoeding

Hiervoor geldt hetzelfde als bij zwangerschap. Gebruik Tantum alleen op kleine stukken huid. Daarnaast wordt geadviseerd om het middel niet op de borsten zelf te smeren.


Gepubliceerd door: Simpto.nl
Publicatiedatum: 29 april 2015
Auteur: Erwin Douwes
Laatst bijgewerkt op: 24 oktober 2016

1 gedachte over “Benzydamine”

  1. het zou handig zijn als jullie vermelden wat je moet doen bij een allergische reactie door Tantum. Mijn onderarmen zijn rood, gezwollen vol blaasjes. Wat kan ik doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven