Bazedoxifeen

Bijgewerkt op 7 maart 2022

Wat is bazedoxifeen?

Bazedoxifeen is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij de behandeling van osteoporose (botontkalking). Het wordt op de markt gebracht door Pfizer onder de merknaam Conbriza. Conbriza wordt geleverd als omhulde tablet. Elke tablet bevat 20 mg bazedoxifeen.

Hoe werkt het?

Bazedoxifeen is een zogenaamde oestrogeenreceptormodulator.

Voor welke aandoeningen wordt het gebruikt?

Bazedoxifeen wordt gebruikt voor de behandeling van botontkalking bij vrouwen na de overgang (postmenopauzale osteoporose).

Welke dosering?

De aanbevolen dosering is eenmaal per dag 20 mg. Uw behandelend arts kan redenen hebben om van de aanbevolen dosering af te wijken.

Welke bijwerkingen kan het geven?

Bazedoxifeen kan, net als andere geneesmiddelen, bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen zijn opvliegers, spierkramp in de benen, perifeer oedeem, slaperigheid, droge mond, overgevoeligheid, jeuk, huiduitslag en trombose. Ook kunnen afwijkingen in het bloed optreden, waaronder hypertriglyceridemie (verhoogd triglyceride gehalte in het bloed), verhoogd ALAT gehalte en een verhoogd ASAT gehalte. Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de Samenvatting van de Productkenmerken in de EPAR van Conbriza. EPAR is een afkorting voor European Product Assessment Report. Het is een officieel document van het European Medicines Agency (Europeeg Geneesmiddelen Agentschap).

ATC-code

G03XC02

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven