Ataluren

Bijgewerkt op 18 december 2023

Wat is ataluren?

Ataluren is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij de behandeling van bepaalde spierziekten. Het wordt verkocht onder de merknaam Translarna. Translarna wordt geleverd als granulaat in sachets (zakjes). Er zijn sachets met respectievelijk 125 mg, 250 mg en 1000 mg ataluren.

Hoe werkt ataluren?

Tekst volgt

Bij welke aandoeningen wordt het gebruikt?

Ataluren is ontwikkeld voor behandeling van jongens met de ziekte van Duchenne (spierdystrofie van Duchenne). Het middel wordt soms ook gebruikt bij de behandeling van kinderen met spierdystrofie van Becker.

Welke bijwerkingen kan het geven?

Net als andere medicijnen kan ataluren bijwerkingen geven. Onderstaande bijwerkingen komen het meest voor.

Ook kunnen afwijkingen in bloed en/of urine voorkomen, zoals:

Referenties


ataluren - chemische structuur
ataluren – chemische structuur – Bron: Fvasconcellos

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je hier niet gevonden wat je zocht dan kun je hieronder een reactie plaatsen. Andere lezers kunnen daar dan op reageren. Zo kunnen bijvoorbeeld gebruikers van Translarna (ataluren) vragen stellen, ervaringen delen of bijwerkingen melden. Ook als je zelf geen gebruiker bent maar meer over dit middel wilt weten kun je een reactie plaatsen. Zo kan een uitgebreide online discussie ontstaan. Kijk bijvoorbeeld eens op de webpagina over simvastatine. Om spam tegen te gaan worden reacties niet automatisch geplaatst. Het kan een aantal uren duren voordat de reactie op de website verschijnt.

Scroll naar boven