Wat is een anti-rimpel kussen?

Anti-rimpelkussens zijn kussens die speciaal zijn ontwikkeld om het ontstaan van zogenaamde ‘slaaprimpels‘ tegen te gaan.

Slaaprimpels zijn rimpels die vooral in het gezicht voorkomen doordat we tijdens de slaap urenlang op één kant van ons gezicht liggen. Na jaren leidt dit tot rimpels die vaak – in tegenstelling tot ‘gewone’ rimpels – verticaal in plaats van horizontaal lopen. Lees meer hierover in het artikel over slaaprimpels.

enVy-pillow anti-rimpel & anti-nekklachten kussen
enVy-pillow anti-rimpel & anti-nekklachten kussen (Bron: envypillow.nl)

Werken anti-rimpelkussens?

Anti-rimpelkussens verminderen de wrijving tussen gezicht en kussen. Ze doen dit op verschillende manieren:

  1. Vermijden of verminderen van contact tussen gezicht en kussen. Dit kan worden bewerkstelligd door de vorm van het hoofdkussen aan te passen.
  2. Ervoor zorgen dat het oppervlak van het hoofdkussen zich plooit naar de vorm van het gezicht. Dit kan worden bewerkstelligd door:
    • Gebruik te maken van zogenaamd ‘traagschuim’. Traagschuim vormt zich volledig naar de contouren van het gezicht.
    • Gebruik te maken van speciale inhoud van de kussens, bijvoorbeeld korrels.
  3. Door gebruik te maken van een kussensloop van speciaal materiaal, bijvoorbeeld zijden of bamboe.

Welke anti-rimpelkussens zijn er?

Er zijn een aantal kussens die worden aangeprezen om hun ‘anti-rimpel effect’. Het gaat om de volgende kussens:

Beauty Sleeper

Beauty Sleeper van Cuddle Buddy is een hoofdkussen dat micro-korrels bevat. Hierdoor vormt het kussen zich beter naar het hoofd.

Beliani Emin

Beliani Emin bevat traagschuim zodat het kussen zich naar het gezicht vormt. Het is in Nederland verkrijgbaar via de webshop van Bol.com.

EnVy-pillow

De ‘Rolls-Royce’ onder de anti-rimpelkussens. EnVy-pillow is een in Canada ontwikkeld anti-rimpel kussen dat tevens helpt tegen nekklachten. In de Verenigde Staten en Canada is dit kussen geregistreerd als medisch hulpmiddel (‘medical device’). Het wordt in Nederland verkocht via de europese engelstalige enVy-pillow webshop.

Jewel Bedding gelkussen

Jewel Bedding gelkussen is een elastisch anti-rimpel kussen. Het is in Nederland verkrijgbaar via de webshop van Bol.com.

Jewel Bedding visco-elastisch kussen

Ook dit kussen is verkrijgbaar via Bol.com.

JuveRest

JuveRest is ook speciaal ontwikkeld als anti-rimpel kussen. Het is in Nederland niet op de markt.

Welke moet ik kopen?

Er zijn nogal wat verschillende anti-rimpel kussens te verkrijgen. Ze variëren in prijs van een paar tientjes (Jewel Bedding) tot bijna tweehonderd euro (EnVy pillow). Wij kunnen niet aangeven welk kussen het beste is. Dat hebben we domweg niet getest. Op grond van het prijsverschil is het wel waarschijnlijk dat de kussens nogal uiteenlopen voor wat betreft de kwaliteit. Over het algemeen gaan kussens die van beter materiaal zijn gemaakt aanzienlijk langer mee. Bovendien behouden ze hun (elastische) eigenschappen langer. Voor enVy-pillow geldt bovendien dat het – naast de anti-rimpel eigenschappen – ook nekklachten vermindert.

Let verder bij aanschaf in webwinkels ook op voorwaarden als levertijd en mogelijkheid om het product te retourneren.


Gepubliceerd door: Simpto.nl
Datum van publicatie: 1 november 2016
Auteur: Erwin Douwes
Laatst bijgewerkt op: 9 mei 2018


Synoniemen voor anti-rimpel kussen zijn antirimpelkussen, antirimpelkussens, anti-rimpel kussen, anti-rimpel kussens, antirimpel kussen, antirimpel kussens, anti-aging kussen, anti-ageing kussen, antiaging kussen, antiageing kussen, anti-aging kussens, anti-ageing kussens, antiaging kussens, antiageing kussens, cosmetisch kussen, cosmetische kussens, kosmetisch kussen, kosmetische kussens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *