Anti-rimpel kussen

Bijgewerkt op 8 augustus 2023

Wat is een anti-rimpel kussen?

Anti-rimpelkussens zijn kussens die speciaal zijn ontwikkeld om het ontstaan van zogenaamde ‘slaaprimpels‘ tegen te gaan.

Slaaprimpels zijn rimpels die vooral in het gezicht voorkomen doordat we tijdens de slaap urenlang op één kant van ons gezicht liggen. Na jaren leidt dit tot rimpels die vaak – in tegenstelling tot ‘gewone’ rimpels – verticaal in plaats van horizontaal lopen. Lees meer hierover in het artikel over slaaprimpels.

Werken anti-rimpelkussens?

Anti-rimpelkussens verminderen de wrijving tussen gezicht en kussen. Ze doen dit op verschillende manieren:

  1. Vermijden of verminderen van contact tussen gezicht en kussen. Dit kan worden bewerkstelligd door de vorm van het hoofdkussen aan te passen.
  2. Ervoor zorgen dat het oppervlak van het hoofdkussen zich plooit naar de vorm van het gezicht. Dit kan worden bewerkstelligd door:
    • Gebruik te maken van zogenaamd ’traagschuim’. Traagschuim vormt zich volledig naar de contouren van het gezicht.
    • Gebruik te maken van speciale inhoud van de kussens, bijvoorbeeld korrels.
  3. Door gebruik te maken van een kussensloop van speciaal materiaal, bijvoorbeeld zijden of bamboe.

Welke anti-rimpelkussens zijn er?

Er zijn een aantal kussens die worden aangeprezen om hun ‘anti-rimpel effect’. Het gaat om de volgende kussens:

Beauty Sleeper

Beauty Sleeper van Cuddle Buddy is een hoofdkussen dat micro-korrels bevat. Hierdoor vormt het kussen zich beter naar het hoofd.

Beliani Emin

Beliani Emin bevat traagschuim zodat het kussen zich naar het gezicht vormt. 

EnVy-pillow

Dit anti-rimpelkussen bevat, net als veel andere kussens, traagschuim. Het heeft echter geen bewezen voordelen ten opzichte van andere anti-rimpelkussens. Onze voorkeur gaat daarom uit naar meer betaalbare kussens die op traagschuim gebaseerd zijn.

Jewel Bedding gelkussen

Jewel Bedding gelkussen is een elastisch anti-rimpel kussen.

Jewel Bedding visco-elastisch kussen

Dit kussen is online verkrijgbaar.

JuveRest

JuveRest is ook speciaal ontwikkeld als anti-rimpel kussen. Het is in Nederland niet op de markt.

Welke moet ik kopen?

Er zijn nogal wat verschillende anti-rimpel kussens te verkrijgen. Ze variëren in prijs van een paar tientjes (Jewel Bedding) tot bijna tweehonderd euro (EnVy pillow). Wij kunnen niet aangeven welk kussen het beste is. Dat hebben we domweg niet getest. Wij adviseren daarom een kussen te kiezen dat (1) dik genoeg is im voldoende ondersteuning te bieden, en (2) betaalbaar is. Er is geen goede reden om rond de 200 euro uit te geven als vergelijkbare producten verkrijgbaar zijn voor rond de 50 euro.

Let verder bij aanschaf in webwinkels ook op voorwaarden als levertijd en mogelijkheid om het product te retourneren. In verband met dit laatste punt is het aan te bevelen om uw antirimpelkussen bij een betrouwbare Nederlandse (web)winkel te kopen met goede reviews van echte klanten.


Synoniemen

Andere namen voor anti-rimpel kussen zijn antirimpelkussen, antirimpelkussens, anti-rimpel kussen, anti-rimpel kussens, antirimpel kussen, antirimpel kussens, anti-aging kussen, anti-ageing kussen, antiaging kussen, antiageing kussen, anti-aging kussens, anti-ageing kussens, antiaging kussens, antiageing kussens, cosmetisch kussen, cosmetische kussens, kosmetisch kussen, en kosmetische kussens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven