Behandeling

Bijgewerkt op 15 maart 2021 door Simpto.nl

Behandeling van ziekte

De behandeling van een ziekte of aandoening kan onderscheiden worden in ‘zelfzorg’ en behandeling door een professionele hulpverlener. Bij behandeling met geneesmiddelen wordt onderscheid gemaakt tussen ‘zelfzorgmiddelen’ en ‘receptplichtige geneesmiddelen’. Onder ‘zelfzorgmiddelen’ vallen in principe alle producten die zonder recept bij een drogist te koop zijn. Sommige geneesmiddelen die voor zelfzorg geschikt zijn worden alleen bij de apotheek verkocht.

Onder professionele behandeling wordt verstaan behandeling door medici (huisartsen, medische specialisten, bedrijfsartsen) of paramedici (tandartsen, fysiotherapeuten, logopedisten etc.). Professionele behandeling kan zijn het voorschrijven van geneesmiddelen, het uitvoeren van handelingen in de huisartspraktijk (bijv. oren uitspuiten, kleine chirurgische ingrepen), het uitvoeren van operaties (hartoperatie, buikoperatie etc.), het verwijderen van een poliep uit de darmen, spoelen van de nieren (hemodialyse) etc. etc..

Simpto.nl probeert bij elk ziektebeeld dat behandeld wordt aan te geven wat de patiënt zelf kan doen en wat de arts of paramedisch hulpverlener kan doen.

Er zijn onnoemelijk veel verschillende behandelingen. Deze kunnen onmogelijk allemaal worden behandeld. Daarom hebben wij ervoor gekozen om behandelingen toe te voegen die elders op het internet niet of onvoldoende worden ‘behandeld’. Als je een behandeling mist kun je een mailtje sturen naar info @ simpto.nl. Dan proberen we voor de desbetreffende behandeling een voorlichtende tekst te schrijven op deze website.

medische behandeling

Een ander woord voor behandeling is ’therapie’.


Gepubliceerd door: Simpto.nl
Datum van publicatie: 17 juni 2014
Auteur: Erwin Douwes
Laatst bijgewerkt op: 16 oktober 2016

1 gedachte over “Behandeling”

 1. Ik ben Willem Smits,
  En ik heb een seggesties voor het begrip vocht achter de longen!
  Pathten die dat horen, gaan visueel denken.
  Ze zien dan een borst kas, met daar de longen, en sommige zien er ook nog het long vlies. En daar het vocht achter.
  maar kijk ik in de uitleg,, snap ik hoe het zit.
  Alleen moet ik het iemand anders uit leggen wordt dat wel lastig.
  Niet dat mensen dom zijn, maar meer de voorstelling die men heeft.
  ik zit zelf ook te denken, en merk hoe moeilijk het is daar voor mooie naam voor te vinden.

  Beantwoorden

Plaats een reactie