9 oefeningen om buikvet te verslaan

Bijgewerkt op 4 januari 2018 De buik vormt één van de meest vatbare onderdelen van ons lichaam voor wat de manifestatie van vet betreft. Dat is vervelend, want onze buik is daardoor voor een niet onaanzienlijk deel bepalend voor de uitstraling waar ons lichaam over beschikt. Omwille van deze reden kiezen veel mensen er voor om dagelijks de nodige oefeningen te doen waardoor ze hun buik terug mooi strak kunnen krijgen. Ben jij dat ook van plan, maar is het voor jou niet meteen duidelijk hoe je daarvoor precies te werk kan gaan? In dat geval zullen de onderstaande 9 oefeningen je absoluut kunnen helpen om dat vervelende buikvet te verslaan!

Oefening 1: Knee Pull-ins

Deze oefening lijkt op het eerste zicht misschien een beetje vreemd, maar toch is het één van de meest krachtige oefeningen die er bestaan voor mensen die buikvet willen verliezen. Om deze oefening uit te kunnen voeren moet je plaatsnemen op een stoel met de ruggengraat recht. Bovendien moet je, je schouders ontspannen. Plaats je handen aan de zijkant van de stoel, ongeveer ter hoogte van de heupen. Til vervolgens de voeten op en haal je knieën naar je borst. Deze positie moet je gedurende 5 seconden proberen aan te houden. Laat je benen dan terug zakken naar de begin positie en herhaal de oefening verschillende keren.

Oefening 2: Body raises

Om deze oefening uit te kunnen voeren zal je net als bij de eerste gebruik moeten maken van een stoel. Neem plaats achter de stoel en sla je handen op je rug. Vervolgens moet je, je knieën buigen en buk je zodat je handen naar de stoel komen te wijzen. Neem vervolgens terug de begin positie in en herhaal de oefening.

Oefening 3: Leg Lifts

Ondertussen zal je er niet meer van schrikken, maar ook voor het kunnen uitvoeren van deze oefening heb je een stoel nodig. Neem plaats op de stoel en zorg voor een rechte houding. Plaats je armen op de rand van de stoel en til je voet omhoog tot deze recht vooruit wijst. Probeer deze positie gedurende zo’n 5 seconden aan te houden en neem vervolgens terug de beginpositie in. Zorg er voor dat je bij het uitvoeren van deze oefening niet continue hetzelfde been belast, maar wissel af.

Oefening 4: Stoel Plank

Het betreft hier een variant op de klassieke plank oefening. Om deze te kunnen uitvoeren moet je uiteraard in eerste instantie de plank positie aannemen. Vervolgens leun je met twee armen tegen de stoel waarbij het van groot belang is om een rechte rug aan te houden en je armen gestrekt te houden. Deze positie moet gedurende 30 seconden vastgehouden kunnen worden. Naarmate je meer ervaring met deze oefening krijgt zal je moeten trachten om deze tijd te verlengen. Hoe langer je de ‘Stoel Plank’ oefening weet aan te houden, des te groter de directe impact is op de hoeveelheid buikvet waarover je beschikt.

Oefening 5: Cardiotraining

De meningen over cardiotraining met als doel om buikvet te verbranden zijn bijzonder uiteenlopend. Verschillende experts zeggen dat het geen vereiste is terwijl anderen net aangeven dat, dat wel het geval is. Feit is en blijft dat cardiotraining helpt om vetten te verbranden. Deze vetten kunnen zich op eender welke plaats in het lichaam bevinden waardoor het altijd bijdraagt aan een globaal aantrekkelijker lichaam. Elke dag ongeveer 30 minuten lopen en je zal kunnen vaststellen dat je niet alleen eenvoudiger je vet kwijt kan raken, daarnaast krijgt ook je conditie een stevige boost.

Oefening 6: De Zijwaartse Plank

Een oefening die absoluut niet mag ontbreken in je schema voor het kwijtspelen van je buikvet is de zijwaartse plank. Om deze oefening uit te kunnen voeren ga je op je zij liggen met de elleboog direct onder je schouder. Strek je benen en leg ze op elkaar. De rechterhand wordt op de linkerschouder of de rechterheup geplaatst. Span vervolgens je buikspieren aan en lift je heupen van de vloer tot op het ogenblik dat je, je lichaam balanceert op de voorarm en voeten. Het is het doel om je lichaam in één diagonale lijn te laten vormen. Hou deze stand gedurende zo’n 30 tot 45 seconden aan. Verander vervolgens van zijde en herhaal de oefening.

Oefening 7: Weglopen vanuit push-up positie

Deze oefening wordt zoals de naam reeds laat vermoeden aangevat vanuit de zogenaamde push-up positie. Plaats je handen op ongeveer 5 centimeter van de beide schouders. Loop vervolgens zo ver als je kan op je handen en loop daarna weer terug. Herhaal dit zo’n tien tot twaalf keer. Deze oefening kenmerkt zich door een aanzienlijke weerstand waardoor je volledige kern wordt versterkt.

Oefening 8: Boot Pose

Buikvet bestrijden is perfect mogelijk door gebruik te maken van de Boot Pose. Om deze oefening uit te kunnen voeren moet je met je voeten op de vloer gaan zitten. Buig je knieën en plaats je handen er onder om te zorgen voor de nodige ondersteuning. Houd je borst vervolgens omhoog en haal je schouders naar achteren. Verleg de focus op de buikspieren tijdens de oefening en haal je onderbenen omhoog. Je doet dit tot op het ogenblik dat ze parallel zijn aan de vloer en er wordt gebalanceerd op je zitbeenderen. Wanneer dit niet echt comfortabel aanvoelt kan je langzaam je benen strekken. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat je de oefening moet stoppen op het ogenblik dat je rugpijn ervaart. Hou de oefening indien mogelijk vast gedurende 5 tot 15 ademhalingen.

Oefening 9: Crunch Twist

De crunch twist wordt uitgevoerd vanuit de basispositie op de rug. Vervolgens til je, je benen van de grond. Je moet er rekening mee houden dat één knie zich in een hoek van 90 graden moet bevinden. Het andere been dient gestrekt te blijven. Je brengt vervolgens om-en-om één schouder naar de andere knie. De linkerschouder moet je vervolgens bewegen in de richting van de rechterknie en andersom. Zorg er voor dat de beweging uit de buik komt en niet uit je nek! Alleen zo focus je met deze oefening ten volle op het aanwezige buikvet.

———————————————————————————————————-

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven